Индокитай - мистика и очарование. Тайланд, Виетнам, Лаос и Камбоджа

Търсене
Индокитай - мистика и очарование. Тайланд, Виетнам, Лаос и Камбоджа
Вашата оценка 5 от 1 глас
Маршрут: София-Банкок-Луанг Прабанг-Сием Рийп-Хо Ши Мин-Ханой-Халонг-София
Транспорт: Самолет
от: 5927лв.
Продължителност: 17 дни / 15 нощувки
Дати на отпътуване:
За повече информация и резервации: 0700 151 41 office@onetravel.bg Изпрати запитване
 

Полуостровът в Югоизточна Азия, който получава името си от европейските пътешественици, е вълшебна земя със зашеметяващи пейзажи на девствена природа, древен и загадъчен свят, потопен в мистиката на храмовете на Ангкор Ват в джунглата, изящни пагоди и златни ступи, пъстра мозайка от невероятни култури, духовни просветления, богати традиции и уникални церемонии. През последните години, преодолявайки своята изолация от света и заличавайки раните от кървави режими и войни, т. нар. Френски Индокитай (Тайланд, Виетнам, Лаос и Камбоджа) предлага неповторими изживявания със скритите съкровища на своите древни земи и народи.


ден 1/ 28 октомври: София – Доха - Банкок
Излитане в 20.40 ч. от летище София с полет на авиокомпания QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 01.20 ч. Излитане в 02.15 ч. за Банкок.

ден 2/ 29 октомври: Банкок
Кацане в 12.40 ч. на летище Суварнабуми в Банкок – „Земята на усмивките”. Посрещане на летището и настаняване в хотел. Свободно време и първи впечатления от града. По желание традиционна Тай вечеря с традиционни танци. Нощувка.

ден 3/ 30 октомври: Банкок
Закуска. Начало на целодневна туристическа обиколка в Банкок. В града се намират три от най-важните храмове в Тайланд. Първа спирка ще бъде Златния храм, който е известен със статуята на Буда, изработена от злато и тежаща 5.5 т. Обиколката продължава с посещение на китайския квартал и най–стария храм в Банкок – Ват По. Районът около храма е известен като място, на което може да се насладите на най-добрия тайландски масаж. Тук се намира и училище за традиционна медицина, считано за най-стария университет в Тайланд. Следва посещение на Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда. Свободно време за разходка и обяд. Следобед - разходка с лодка по водите на р. Чао Прая и посещение на храма Ват Арун, известен със своята 75-метрова пагода. Връщане в хотела. Нощувка.

ден 4/ 31 октомври: Банкок - Аютая
Закуска. Свободно време или по желание целодневен тур до Аютая - старата столица на Тайланд, която е като оазис сред модерните градове на Тайланд. Заобиколен от три мощни реки, в центъра на града са съхранени останки от бляскавото минало на великолепния някога град. Късният следобед - връщане в Банкок, свободно време. Нощувка.

ден 5/ 1 ноември: Банкок – Луанг Прабанг
Закуска. Трансфер до летище Суварнабуми и полет за Луанг Прабанг. Бившата столица на Лаос е вписана в листата за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Днес Луанг Прабанг е малко красиво градче, в което в хармония съжителстват добре запазени колониални сгради и шедьоври на традиционната лаоска архитектура. Трансфер и настаняване в хотел. Следобед - обиколка на Луанг Прабанг, включваща храма Ват Аам – бившата резиденция на главата на лаоските будисти, храма Ват Май – най–големия храм в Лаос, построен за кралете на Лаос и техните семейства и изпозлзван от тях до 1875 г. Привечер изкачване на храма Пхуси, от където ще се насладите на залеза на слънцето над р. Меконг. Посещение на нощен базар, където може да видите произведения от текстил, традиционен поминък на местните племена. Връщане в хотела. Нощувка.

ден 6/ 2 ноември: Луанг Прабанг – круиз по р. Меконг – Луанг Прабанг
Закуска. Начало на круиз по р. Меконг, чиято крайна цел ще са пещерите Там Тинг и Там Тунг. Двете пещери са известни като светилища, посветени на Буда и в тях могат да се видят десетки миниатюрни статуи на Буда. По пътя към пещерите кратка спирка в селището Банг Ксанк Хай, където ще можете да опитате и прочутото оризово вино, което се произвежда от жителите на селото. Връщане в Луанг Прабанг и посещение на водопада Куангси, известен с многото си каскади. Тук ще имате възможност да поплувате във водите на водопада. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден 7/ 3 ноември: Луанг Прабанг – Сием Рийп
Закуска. Начало на обиколка, включваща посещение на бившия кралски дворец, днес превърнат в Национален музей, в който може да се види интересна колекция от предмети, отразяващи богатото историческо минало на тези земи. Посещение и на храмовете Ват Висун и Ват Сен Тонг. Свободно време и трансфер до летището. Полет до Сием Рийп.
Сием Рийп - градът, създаден в периода IX – XIV в. от Кхмерската династия, е люлка на камбоджанската цивилизация и един от най–значимите археологически комплекси в Югоизточна Азия. На площ от над 600 кв.км могат да бъдат видяни 12 броя храмови комплекса и над 100 величиствени архитектурни паметници от времето на кхмерската династия. Настаняване в хотел. Нощувка.

ден 8/ 4 ноември: Сием Рийп – Ангкор
Закуска. Отпътуване за храмовия комплекс Ангкор. Първата спирка е на величествения Ангкор Том или Великия град. Посещение на великолепния храм Байон, внушителната Южна порта, храма Фимеан и Байон. Следобед обиколката ще продължи с посещение на едно от седемте архитектурни чудеса на света – великия Ангкор Ват, архелогическо и артистично място, впечетляващо със своите размери и специално разположение спрямо слънцето и луната.
В късния следобед обиколката продължава с посещение на най-стария храм в комплекса Пном Бакенг, построен още през IX в. От възвишението, на което се намира храмът, привечер се разкрива приказна гледка на намиращия се в далечина храм Ангкор Ват на фона на залязващото слънце. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден 9/ 5 ноември: Сием Рийп
Закуска. Обиколката на комплекса Ангкор продължава с посещение на храма Томанон, построен по същото време, в което е построен прочутият Ангкор Ват. Следва посещение на храмовете Краван и Та Пром, които френски археолози умишлено оставят в забвение, за да покажат деструктивната функция на природата. Обиколката продължава с посещение на още няколко от по-малките, но изящни храмове в комплекса. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден 10/ 6 ноември: Сием Рийп – Хо Ши Мин
Закуска. Посещение на традиционно селище и разходка с лодка по водите на най – голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия - Тонле Сап. Езерото е известно с богатата си флора и голямото разнообразие на животински видове. Трансфер до летището и полет за Хо Ши Мин (Сайгон до 1975 г.). Образователен, културен, търговски и туристически център, градът е известен като „Перлата на далечния изток“. Трансфер и настаняване в хотел. По желание круиз с лодка по р. Сайгон с включена вечеря. Нощувка.

ден 11/ 7 ноември: Хо Ши Мин
Закуска. Посещение на тунелите в Ку Чи, превърнати от местните жители в своеобразен подземен град, чиито лабиринти са с дължина от над 200 км. Обиколката включва посещение на бомбоубежищата, спалните и заседателните зали, намиращи се в комплекса. Следобед туристическата програма продължава с Катедралата Нотр Дам – спомен от френската колонизация на страната, Общината, сградата на старата поща, бившия Президентски дворец. Свободно време за пазар. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден 12/ 8 ноември: Хо Ши Мин
Закуска. Екскурзия до делтата на р. Меконг и град Май То, откъдето започва плаване покрай бреговете на полуостров Тон Ланг. Посещение на остров, където може да се запознаете с бита на местните жители и да опитате различни вкусни плодове, както и да се насладите на глътка чай с мед под звуците на фолклорна музика. Ще се повозите на конски впряг и отново на лодка по каналите на острова и ще посетите пчеларници и фабрика за производство на кокосови сладки. По желание обяд в ресторант – градина с рибни специалитети. Връщане в хотела. Нощувка.

ден 13/ 9 ноември: Хо Ши Мин – Ханой
Закуска. Трансфер до летището и полет до Ханой. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела. Настаняване и кратка почивка. Следобед - начало на туристическа обиколка, включваща Виетнамския етноложки Музей, съдържащ богата колекция от над 10 000 експоната. Обиколката включва и разходка в старата част на града, където групата ще се вози на велорикши. Разходка около езерото Хоан Кием и свободно време. Денят завършва с уникално шоу – театрално куклено представление във вода. Нощувка.

ден 14/ 10 ноември: Ханой – Халонг
Закуска. Денят е посветен на очарованието на залива Халонг /UNESCO/. Отпътуване в посока залива Халонгн. „Заливът на спускащия се дракон“ е поредното доказателство за величието на природата. От нефритено зелената вода на залива се издигат над 1900 острова с различни големина и форма. Благодарение на островите, дори най–силните ветрове отслабват в района на залива и не оставят и следа върху гладката като стената на шлифован изумруд, смарагдово зелена водна повърхност. Красотата и великолепието на Халонг, ще пленят завинаги всеки, който е имал щастието да зърне това природно чудо. Качване на луксозен кораб и начало на круиз по водите на залива. Програмата предвижда обяд, включващ местни рибни деликатеси, разходка с лодка из теснините и пещерите на залива, време за плаж на един от многото красиви острови. Връщане на кораба. Вечеря. Нощувка в каюта.

ден 15/ 11 ноември: Халонг – Ханой
Желаещите могат да се събудят с изгрева и да се включат в ранна тай чи практика или да направят снимки на изгряващото над водите на залива слънце. Закуска и посещение на най–красивата пещера в района - Сунг Со. Връщане на кораба и посещение на рибарско селище, Острова на кучетата и др. В края на круиза трансфер с автобус до Ханой. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ден 16/ 12 ноември: Ханой – Доха
Закуска. Трансфер до летището. Полет на авиокомпания QATAR AIRWAYS за Доха в 17.20 ч. Кацане в 23.45 ч. Трансфер до хотел. Нощувка.

ден 17/ 13 ноември: Доха – София
Трансфер до летището. Полет за София в 14.30 ч. Кацане в 18.35 ч.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
БАНКОК - хотел The Berkeley Pratunam 4* (www.berkeleypratunam.com) или подобен;
ЛУАНГ ПРАБАНГ - хотел Villa Santi Resort 4* (www.villasantihotel.com) или подобен;
СИЕМ РИЙП - хотел Khemara Angkor 4* (www.khemaraangkor.com) или подобен;
ХО ШИ МИН - хотел Royal Hotel Saigon 4* (www.royalhotelsaigon.com) или подобен;
ХАНОЙ - хотел Flower Garden 4* (www,flowergardenhotel.com.vn) или подобен;
кораб из залива Халонг – V”Spirit Cruises (www.vspiritcruises.com).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
самолетен билет международен полет София – Доха – Банкок – Ханой – Доха - София на авиокомпания Qatar Airways с включени летищни такси;
14 нощувки в хотели 4****, от които 3 – в Банкок, 2 – в Луанг Прабанг, 3 – в Сием Рийп, 3 – в Хо Ши Мин, 2 - в Ханой, 1 – в делукс каюта на кораб из залива Халонг, 1 – в Доха в хотел 3***;
13 закуски, 1 обяд, 6 вечери;
самолетен билет с включени летищни такси Банкок – Луанг Прабанг;
самолетен билет с включени летищни такси Луанг Прабанг – Сием Рийп; самолетен билет с включени летищни такси Сием Рийп – Хо Ши Мин
самолетен билет с включени летищни такси Хо Ши Мин – Ханой;
всички трансфери от/до летището;
транспорт с климатизиран автобус;
беседа на местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български език от водача на групата;
туристическа програма в Банкок, Луанг Прабанг, Сием Рийп, Хо Ши Мин, Ханой;
разходка с лодка по р. Чао Прая;
круиз по р. Меконг до пещерите Там Тинг и Там Тунг;
разходка с кораб из залива Халонг;
разходка с лодка по делтата на Меконг;
разходка с велорикши в Ханой, водно шоу – куклено представление в Ханой; всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата;
водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване;
виза за Катар;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 36 лв., над 65 г. – 54.00 лв., над 70 г. – 72 лв.;
при недостигнат мин. брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур. – доплащане от 90 EUR;
виза за Виетнам – 80 USD;
виза за Камбоджа – 30 USD (полага се на място);
виза за Тайланд – 30 EUR;
виза за Лаос – 30 USD (полага се на място);
бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи – 40 EUR;

Допълнителни мероприятия /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/:
Тай вечеря с традиционни танци – 58 USD;
екскурзия до Аютая – 85 USD при мин. 12 туристи;
круиз с лодка по р. Сайгон с включена вечеря – 28 USD;
обяд в ресторант – градина с рибни специалитети – 15 USD;


Ранни записвания: отстъпка от 100 лв. от пакетната цена за записвания до 11.03.2016 г.
ЦЕНИ
Резервация Тип стая 28.10.2016
Двама възрастни 11854 лв.
Един възрастен 7040 лв.


За информация и резервации
Обадете ни се сега и ще получите бърза и професионална информация от нашите консултанти.
0700 151 41 на цената на един градски разговор
Абонамент за бюлетин
Запишете се за нашия бюлетин,
за да сте винаги информирани за нашите актуални пакети.
Проверка на резервация
Въведете № на резервация и PIN и вижте статуса на вашата резервация
Посетете ни във Facebook